WPC (дървесно-полимерен композит) е материал, произведен от дърво или био-отпадък и полимери, най-често съчетани в съотношение 55% дървесни влакна, 35% полиетилен (HDPE) и 10% добавки и стабилизатори. Най-голямото предимство на WPC материалите е, че те запазват най-добрите свойства на дървото (приятни са на допир, имат естествен вид) и в същото време носят здравината и издръжливостта на полиетилена. В сравнение с естествената дървесина, не е необходимо да се импрегнират, боядисват или третират с каквито и да е препарати.
Допълнително предимство на WPC материалите е,че те изискват само основно почистване, за да изглеждат добре. Композитните продукти не се влияят от слънце, дъжд, атмосферни влияния, устойчиви са на ултравиолетовите лъчи, както и от въздействието на мухъл, насекоми и влага.
Нашите продукти – декинг подова настилка, сайдинг облицовки, подложни профили, завършващи профили и аксесоари, се произвеждат изцяло в България, като това ни позволява да влияем върху качеството на използваните материали от самото начало и да избираме най-добрите и утвърдени съставки. Благодарение на 7-годишния ни опит в производството на композитни материали, ние ви предлагаме високо качество, точност и най-вече достъпни цени.
Освен че спестяват пари и време с лесната инсталация и поддръжка, WPC декингите и сайдингите опазват околната среда. Нашата производствена технология включва изцяло рециклирана пластмаса и дървесни стърготини или био-отпадъци, като това гарантира, че за нито една декинг дъска няма изсечено дърво!